Rychlé sýrové karbanátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 ks vejce strouhanka 1 ks cibule 200 g niva 50 g eidam 1 lžička libeček 3 lžíce bílé víno 2 špetky mletý bílý pepř olej na smažení 1/2 balíčku sušené droždí
 
Postup Rychlé sýrové karbanátky
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Sýry nastrouháme, můžeme i nahrubo. Cibulku oloupeme, nakrájíme na velmi drobné kostičky a osmahneme na oleji. Po osmahnutí necháme cibulku osmahnout
 V míse smícháme bílé víno (můžeme nahradit vlažnou vodou) s droždím a na pár minut necháme odležet. K droždí přidáme vejce a našleháme, přimícháme nastrouhanou nivu i eidam, okořeníme pepřem a libečkem. Zahustíme strouhankou tak, aby nám vznikla hmota o konzistence jako na normální karbanátky
Ze sýrové směsi tvoříme kuličky, které trochu zmáčkneme do placičky a obalíme ve strouhance
Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a sýrové karbanátky osmažíme dozlatova
Sýrové karbanátky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší, ale klidně i jako studenou chuťovku.
