Rychlé sýrové karbanátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 ks vejce
strouhanka
1 ks cibule
200 g niva
50 g eidam
1 lžička libeček
3 lžíce bílé víno
2 špetky mletý bílý pepř
olej na smažení
1/2 balíčku sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Sýry nastrouháme, můžeme i nahrubo. Cibulku oloupeme, nakrájíme na velmi drobné kostičky a osmahneme na oleji. Po osmahnutí necháme cibulku osmahnout

  2. V míse smícháme bílé víno (můžeme nahradit vlažnou vodou) s droždím a na pár minut necháme odležet. K droždí přidáme vejce a našleháme, přimícháme nastrouhanou nivu i eidam, okořeníme pepřem a libečkem. Zahustíme strouhankou tak, aby nám vznikla hmota o konzistence jako na normální karbanátky

  3. Ze sýrové směsi tvoříme kuličky, které trochu zmáčkneme do placičky a obalíme ve strouhance

  4. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a sýrové karbanátky osmažíme dozlatova

  5. Sýrové karbanátky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší, ale klidně i jako studenou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!