Zapékaný květák se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 200 g slanina sůl 2 ks vejce 200 g šunka 1/2 ks pórek 200 g ementál kečup 1 ks červená paprika 1 plechovka sterilované žampiony 1 plechovka sterilovaný hrášek mletý černý pepř 1 kelímek smetana na vaření 1 ks střední květák
Postup Zapékaný květák se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a krátce povaříme, až je květák poloměkký. Vodu trochu osolíme. Květák scedíme
Mezitím si nadrobno nakrájíme slaninu, šunku, očištěnou papriku a pórek. Na kapce oleje vše orestujeme, slanina si pustí tuku dost. Přidáme i scezené žampiony překrájené na menší kousky a hrášek. Směs opepříme
Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu květáku, posypeme částí orestované směsi a pokapeme kečupem. Dáme vrstvu sýra a opakujeme. Končíme vrstvičkou květáku, který i nahoře zakapeme kečupem. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct. Pečeme 30 minut, pak posypeme zbytkem sýra a dopečeme
Zapékaný květák se slaninou můžeme ihned podávat. Ideální přílohou je čerstvý zeleninový salát.