Zapékaný květák se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
sůl
2 ks vejce
200 g šunka
1/2 ks pórek
200 g ementál
kečup
1 ks červená paprika
1 plechovka sterilované žampiony
1 plechovka sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření
1 ks střední květák

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a krátce povaříme, až je květák poloměkký. Vodu trochu osolíme. Květák scedíme

  2. Mezitím si nadrobno nakrájíme slaninu, šunku, očištěnou papriku a pórek. Na kapce oleje vše orestujeme, slanina si pustí tuku dost. Přidáme i scezené žampiony překrájené na menší kousky a hrášek. Směs opepříme

  3. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu květáku, posypeme částí orestované směsi a pokapeme kečupem. Dáme vrstvu sýra a opakujeme. Končíme vrstvičkou květáku, který i nahoře zakapeme kečupem. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dáme péct. Pečeme 30 minut, pak posypeme zbytkem sýra a dopečeme

  4. Zapékaný květák se slaninou můžeme ihned podávat. Ideální přílohou je čerstvý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!