Zapékaný květák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
máslo
voda
4 lžíce kečup
2 ks květák
150 g sýr eidam

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, opereme ve vodě a rozeberme na růžičky. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak květák vyjmeme a necháme okapat.

  2. Česnek oloupeme, prolisujeme a zpěníme na oleji nebo na másle. Restovaný česnek rozprostřeme na dno zapékací mísy. Přidáme okapaný uvařený květák. Sýr nastrouháme a posypeme jím květák v zapékací míse.

  3. Nakonec poklademe sýr kousky másla, pokapeme kečupem a v předehřáté troubě zapečeme dozlatova.

  4. Zapékaný květák podáváme s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!