Zapékané vepřové řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
200 g sýr
200 g žampiony
2 dl zakysaná smetana
petrželová nať
500 g vepřová kýta
mletý černý pepř
100 g šunka (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na plátky.

  2. Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátem oleji. Ve vypečené šťávě osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.

  3. Opečené řízky vložíme na pekáč, na každý řízek dáme podušené žampiony, přikryjeme plátky šunky a tenkými plátky sýra. Takto připravené řízky zalijeme smetanou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 5 až 10 minut.

  4. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!