Zapékané vepřové řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule 200 g sýr 200 g žampiony 2 dl zakysaná smetana petrželová nať 500 g vepřová kýta mletý černý pepř 100 g šunka (plátky)
Postup Zapékané vepřové řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na plátky.
Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátem oleji. Ve vypečené šťávě osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.
Opečené řízky vložíme na pekáč, na každý řízek dáme podušené žampiony, přikryjeme plátky šunky a tenkými plátky sýra. Takto připravené řízky zalijeme smetanou a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 5 až 10 minut.
Podáváme s vařenými brambory.