Zapékané medailonky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
2 dl mléko
200 g žampióny
2 lžíce hladká mouka
50 g anglická slanina
100 g strouhaný sýr
250 g vepřová panenka
1 konzerva sterilovaný hrášek
250 g krůtí prsa
podle chuti
sůl
vegeta
kari koření
omáčka
50 g máslo
podle potřeby
olej na opečení
na ozdobu
šalvěj a řeřicha
Postup Zapékané medailonky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na menší a tenké řízečky, jemně naklepeme, osolíme a okořeníme kari kořením. Na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme.
Medailonky poskládáme do vymazaného pekáčku, na každý dáme okapaný sterilovaný hrášek a žampióny, které jsme pokrájené na plátky posypali vegetou a podusili na pokrájené anglické slanině.
Obsah pekáčku zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem
a v troubě dorůžova upečeme.
Porce na talíři posypeme šalvějí nebo řeřichou a podáváme s hranolky
a zeleninovým salátem.
Příprava bešamelové omáčky
Na bešamelovou omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku, mírně osmahneme, zalijeme posoleným mlékem a do husta povaříme. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky a ušlehaný sníh a trochu strouhaného sýra.