Zapékané medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 dl mléko
200 g žampióny
2 lžíce hladká mouka
50 g anglická slanina
100 g strouhaný sýr
250 g vepřová panenka
1 konzerva sterilovaný hrášek
250 g krůtí prsa
podle chuti
sůl
vegeta
kari koření
omáčka
50 g máslo
podle potřeby
olej na opečení
na ozdobu
šalvěj a řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na menší a tenké řízečky, jemně naklepeme, osolíme a okořeníme kari kořením. Na rozehřátém oleji je z obou stran opečeme.

  2. Medailonky poskládáme do vymazaného pekáčku, na každý dáme okapaný sterilovaný hrášek a žampióny, které jsme pokrájené na plátky posypali vegetou a podusili na pokrájené anglické slanině.

  3. Obsah pekáčku zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem

  4. a v troubě dorůžova upečeme.

  5. Porce na talíři posypeme šalvějí nebo řeřichou a podáváme s hranolky

  6. a zeleninovým salátem.

  7. Příprava bešamelové omáčky

  8. Na bešamelovou omáčku rozpustíme máslo, přidáme mouku, mírně osmahneme, zalijeme posoleným mlékem a do husta povaříme. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky a ušlehaný sníh a trochu strouhaného sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!