Domácí tavený sýr recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

1 lžička máslo
1 kostka měkký tvaroh
1 lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh dobře rozmícháme se sodou. Pozor, přesná rovná kávová lžička, jinak se musí naředit znovu tvarohem. Můžeme případně přimíchat další přísady podle chuti (šunka, pažitka, niva) a necháme 10 minut uležet

  2. V kastrolu rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce a to je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít původní tvarohovou chuť. Stane se z něj opravdu tavený mazací sýr. Připadala jsem si jako kouzelník. Pokud nesníme sýr hned, tak ho skladujeme přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budeme mít amarouna, ale to dělají normální sýry také

  3. Domácí tavený sýr je výborný s uzenou šunkou, sýrem, nivou, pažitkou, prostě s tím, co máme rádi. Sýr roztíráme na pečivo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!