Zapékané masové překvapení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0.3 kg brambory
30 dkg pórek
1 ks větší cibule
480 g mleté maso
1 balíček čerstvé žampiony
30 dkg mražená zeleninová směs
podle potřeby
olej
smetana
máslo na smažení
hladká mouka
strouhaný sýr
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
bazalka
mletý kmín
mletý černý pepř
provensálské bylinky
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme.

  2. Na másle osmahneme cibulku, přidáme nakrájené žampiony, které po chvíli podlijeme vodou, okmínujeme a dusíme na pánvi pod pokličkou.

  3. Mezitím v hrnci připravujeme mleté maso (na kapce oleje) a přidáme koření - houbové, provensálské, sůl, pepř dvou barev. Až bude maso napůl hotové, přidáme pórek a zeleninu, zamícháme a stáhneme oheň. Syrové brambory nakrájíme na kostičky.

  4. V míse smícháme brambory, masovou směs a žampiony. Dáme do zapékací mísy vymazané máslem. Vše posypeme sýrem. Po půl hodině pečení zalijeme masové překvapení smetanou. Dále pečeme na horký vzduch při teplotě 200 - 250 °C.

  5. Zapékané masové překvapení podáváme jako hlavní chod. Můžeme přidat čerstvou nebo sterilovanou zeleninu jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!