Lasagne se špenátem a houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
8 lžic máslo
řeřicha
1 lžička bazalka
120 g šalotka
2/3 hrnku gorgonzola
pepř
60 g hladká mouka
1/2 lžičky muškátový oříšek
máslo na vymazání
600 ml horké mléko
2 hrnky strouhaný čedar
220 g lesní houby
8 plátků předvařené lasagne
450 g uvařený listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku mírně vymažeme máslem

  2. Na pánvi rozehřejeme 60 g (4 lžíce) másla a opékáme na něm česnek, šalotku a houby na mírném ohni asi 3 minuty. Vmícháme špenát, nastrouhaný čedar, muškátový oříšek a bazalku, osolíme a opepříme. Hotovou směs odložíme

  3. V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni zbývající máslo a vmícháme do něj mouku. Zhruba po minutě postupně vmícháme horké mléko, potom polovinu nastrouhaného sýra gorgonzola, sůl a pepř

  4. Polovinu směsi špenátu a hub vložíme do vymazané zapékací misky, zakryjeme vrstvou lasagnových plátků a přelijeme sýrovou omáčkou. Vrstvy opakujeme, povrch posypeme zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) 30 minut dozlatova

  5. Pokrm podáváme horký, doplněný řeřichou

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!