Lasagne se špenátem a houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 8 lžic máslo řeřicha 1 lžička bazalka 120 g šalotka 2/3 hrnku gorgonzola pepř 60 g hladká mouka 1/2 lžičky muškátový oříšek máslo na vymazání 600 ml horké mléko 2 hrnky strouhaný čedar 220 g lesní houby 8 plátků předvařené lasagne 450 g uvařený listový špenát
Postup Lasagne se špenátem a houbami
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku mírně vymažeme máslem
Na pánvi rozehřejeme 60 g (4 lžíce) másla a opékáme na něm česnek, šalotku a houby na mírném ohni asi 3 minuty. Vmícháme špenát, nastrouhaný čedar, muškátový oříšek a bazalku, osolíme a opepříme. Hotovou směs odložíme
V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni zbývající máslo a vmícháme do něj mouku. Zhruba po minutě postupně vmícháme horké mléko, potom polovinu nastrouhaného sýra gorgonzola, sůl a pepř
Polovinu směsi špenátu a hub vložíme do vymazané zapékací misky, zakryjeme vrstvou lasagnových plátků a přelijeme sýrovou omáčkou. Vrstvy opakujeme, povrch posypeme zbylým sýrem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) 30 minut dozlatova
Pokrm podáváme horký, doplněný řeřichou
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny