Lasagne se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
máslo
citron
rajčatový protlak
sýr
200 g lasagne
2 ks šalotka
400 g kysaná smetana
mletý pepř
2 ks červená paprika
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Šalotku nebo cibuli nasekáme

  2. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nebo šalotku. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí, papriku a citronovou šťávu. Pod pokličkou vše vaříme 5 minut. Pak do směsi vmícháme kysanou smetanu, osolíme, opepříme a osladíme podle chuti

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme zapékací formu a střídavě do ní klademe vrstvu lasagní a vrstvu ochuceného zelí. Poslední vrstvou je zelí, posypané sýrem a vločkami másla. Lasagne se zelím zapékáme asi 40 minut. Upečené lasagne se zelím necháme krátce vychladnout

  4. Lasagne se zelím nakrájíme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako výtečný a sytý hlavní chod

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!