Lasagne se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr olej sůl máslo citron rajčatový protlak sýr 200 g lasagne 2 ks šalotka 400 g kysaná smetana mletý pepř 2 ks červená paprika 500 g kysané zelí
Postup Lasagne se zelím
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Šalotku nebo cibuli nasekáme
V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nebo šalotku. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí, papriku a citronovou šťávu. Pod pokličkou vše vaříme 5 minut. Pak do směsi vmícháme kysanou smetanu, osolíme, opepříme a osladíme podle chuti
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymažeme zapékací formu a střídavě do ní klademe vrstvu lasagní a vrstvu ochuceného zelí. Poslední vrstvou je zelí, posypané sýrem a vločkami másla. Lasagne se zelím zapékáme asi 40 minut. Upečené lasagne se zelím necháme krátce vychladnout
Lasagne se zelím nakrájíme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme jako výtečný a sytý hlavní chod
Foto: Shutterstock.com