Zapékané kuřecí v zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
100 g anglická slanina
750 g kuřecí řízek
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
100 ml smetana ke šlehání
150 ml kuřecí bujon

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní nebo stehnní řízky očistíme a nakrájíme z nich kuřecí medailonky, nebo je pouze překrájíme na menší kousky. Ty okořeníme grilovacím kořením, solí, pepřem a lehce kmínem. Maso necháme uležet.

  2. Slaninu si nakrájíme nudličky nebo kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Na suchou pánev vsypeme slaninu a cibuli, zapneme sporák a necháme vše škvařit a restovat. Občas promícháme. Podle potřeby přidáme lžíci oleje nebo másla a dáváme pozor, aby se cibule nepřipálila.

  3. Když začne cibule růžovět, přidáme kuřecí medailonky, zprudka je orestujeme. Jen aby se maso zatáhlo a ihned vše odstavíme z ohně. Směs z pánve i s vypečeným tukem vmícháme do kysaného zelí a promícháme

  4. Zapékací misku vymažeme vrstvou másla. Rozložíme do ní zamíchané kuřecí v zelí, podlijeme trochou vývaru a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 190 °C asi 20 minut. Pak vše přelijeme smetanou a dopékáme asi 10 minut.

  5. Zapékané kuřecí v zelí podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!