Zapékané kapustičky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 3 lžíce strouhanka 3 lžíce strouhaný parmazán 1 lžíce sekaná petrželka 10 dkg anglická slanina 0.5 lžičky citronová šťáva 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček mandlové lupínky 0.8 kg růžičková kapusta 20 dkg moravské uzené 1 špetka strouhaný muškátový oříšek podle potřeby sůl tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Zapékané kapustičky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme, opereme a rozkrojíme. V osolené vodě je krátce povaříme a pak přecedíme.
Rozehřejeme kousek másla. Osmahneme na něm slaninu a mandlové lupínky. Přidáme drobně nakrájené uzené maso, kapustičky a spolu opékáme. Přilijeme smetanu, kapustičky osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a asi 3 minuty provaříme. Pak je stáhneme z ohně, pokapeme citronovou šťávou a vyklopíme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Vše posypeme strouhaným parmazánem se strouhankou a s posekanou petrželkou. Kapustičky s uzeným masem asi 25 minut zapékáme.
Zapékané kapustičky s uzeným masem podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.