Zapékané kapustičky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
3 lžíce strouhanka
3 lžíce strouhaný parmazán
1 lžíce sekaná petrželka
10 dkg anglická slanina
0.5 lžičky citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček mandlové lupínky
0.8 kg růžičková kapusta
20 dkg moravské uzené
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
sůl
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, opereme a rozkrojíme. V osolené vodě je krátce povaříme a pak přecedíme.

  2. Rozehřejeme kousek másla. Osmahneme na něm slaninu a mandlové lupínky. Přidáme drobně nakrájené uzené maso, kapustičky a spolu opékáme. Přilijeme smetanu, kapustičky osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a asi 3 minuty provaříme. Pak je stáhneme z ohně, pokapeme citronovou šťávou a vyklopíme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Vše posypeme strouhaným parmazánem se strouhankou a s posekanou petrželkou. Kapustičky s uzeným masem asi 25 minut zapékáme.

  3. Zapékané kapustičky s uzeným masem podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!