Šlehačkoví medvídci recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1/2 kostky máslo cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 180 g hladká mouka 1/2 kelímku smetana ke šlehání vanilkový lusk
Postup Šlehačkoví medvídci
Postup přípravy receptu
-
Povolené máslo vyšleháme s cukrem, přidáme smetanu a mouku. Pro chuť dodáme trochu vanilkové tresti nebo použijeme vanilkový lusk. Těsto ze šlehačky necháme odležet v chladu, zabalené v potravinářské fólii
Šlehačkové těsto rozválíme na tenký plát, vál samozřejmě dostatečně pomoučníme. Vykrajujeme medvídky, ale samozřejmě i jiné tvary
Šlehačkové medvídky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Při pečení se nám cukroví trochu "nafoukne"
Ještě horké šlehačkové medvídky obalujeme v moučkovém cukru. Recept je asi na 40 menších kousků.