Šlehačkoví medvídci recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1/2 kostky máslo
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
180 g hladká mouka
1/2 kelímku smetana ke šlehání
vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Povolené máslo vyšleháme s cukrem, přidáme smetanu a mouku. Pro chuť dodáme trochu vanilkové tresti nebo použijeme vanilkový lusk. Těsto ze šlehačky necháme odležet v chladu, zabalené v potravinářské fólii

  2. Šlehačkové těsto rozválíme na tenký plát, vál samozřejmě dostatečně pomoučníme. Vykrajujeme medvídky, ale samozřejmě i jiné tvary

  3. Šlehačkové medvídky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Při pečení se nám cukroví trochu "nafoukne"

  4. Ještě horké šlehačkové medvídky obalujeme v moučkovém cukru. Recept je asi na 40 menších kousků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!