Zapékané filety s brokolicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
400 ml vývar
- - máslo
200 ml smetana
- - mouka
200 g karotka
400 g brokolice
- - pepř mletý
450 g maso vepřové
- - šalotka
1 plátek chléb toustový

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme ve vroucí vodě asi 8 minut. V polovině varu přidáme karotku. Poté necháme všechno okapat. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk a maso na něm dozlatova opečeme. Asi 2 minuty z každé strany a osolíme, opepříme. Šalotku jemně nakrájíme, rozehřejeme tuk na ohni a cibulku, zasypeme moukou a osmahneme. Za stálého míchání zalijeme vývarem a smetanou, rozmícháme a necháme povařit. Osolíme, opepříme, přidáme maso a brokolici a prohřejeme. Ještě dochutíme a vložíme do zapékací mísy. Toust jemně rozdrobíme a nasypeme na směs v misce, zbývající tuk rozložíme na povrch a v předehřáté troubě pečeme asi na 200 st. 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!