Houby na smetaně 1 recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
voda
vegeta
500 g hřiby
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce citronová šťáva
1 ks sladká smetana
drcený kmín
500 ml polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby, nejlépe hřiby, suchohřiby, kozáky a jiné hřibovité houby očistíme a nakrájíme na plátky

  2. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby a chvilku restujeme. Pozor, stále mícháme, protože houby se rády připalují. Pak podlijeme vodou, posypeme kmínem a vegetou, zalijeme citronovou šťávou a nejméně půl hodiny dusíme. Stále podléváme vodou a mícháme. Nakonec přilijeme mléko s rozmíchanou moukou a podle chuti osolíme. Houby na smetaně necháme přejít varem, aby omáčka zhoustla a přidáme smetanu. Houby na smetaně promícháme a krátce povaříme, omáčka už by neměla vřít

  3. Houby na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!