Zapékané brambory s vejci recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
6 ks vejce
1 ks vejce
máslo
600 g brambory
50 g cibule
100 g niva
200 g zakysaná smetana
100 g bílý jogurt
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
máslo na vymazání
6 lžic sterilované bílé fazole
40 g jemně strouhaný parmazán
strouhaná houska na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šest vajec uvaříme natvrdo, sloupneme a nakrájíme také na plátky Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Fazole necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Připravíme si zálivku. V misce promícháme jogurt se zakysanou smetanou a syrovým vejcem. Vmícháme česnek, červenou mletou papriku a strouhaný parmazán

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou plátků brambor, vejci a fazolkami. Nyní vše osolíme, opepříme a zasypeme osmaženou cibulkou a pokryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme zálivkou a v silně předehřáté troubě zapečeme dorůžova

  4. Zapékané brambory s vejci můžeme podávat jako přílohu k pečené drůbeži, ale i jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!