Zapékané brambory s vejci recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 6 ks vejce 1 ks vejce máslo 600 g brambory 50 g cibule 100 g niva 200 g zakysaná smetana 100 g bílý jogurt mletá sladká paprika mletý černý pepř máslo na vymazání 6 lžic sterilované bílé fazole 40 g jemně strouhaný parmazán strouhaná houska na vysypání
Postup Zapékané brambory s vejci
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šest vajec uvaříme natvrdo, sloupneme a nakrájíme také na plátky Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Fazole necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme
Připravíme si zálivku. V misce promícháme jogurt se zakysanou smetanou a syrovým vejcem. Vmícháme česnek, červenou mletou papriku a strouhaný parmazán
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou plátků brambor, vejci a fazolkami. Nyní vše osolíme, opepříme a zasypeme osmaženou cibulkou a pokryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme zálivkou a v silně předehřáté troubě zapečeme dorůžova
Zapékané brambory s vejci můžeme podávat jako přílohu k pečené drůbeži, ale i jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty.