Houby v octovém nálevu recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

30 dkg cukr
sůl
16 dkg sůl
1 l ocet
ocet
4 l voda
5 ks hřebíček
5 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
10 ks celý pepř
čerstvé houby
1 lžička hořčičné semínko
50 sacharin

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech uvedených ingrediencí uvaříme nálev. Je-li sběr hub menší, uděláme méně nálevu. Nálev necháme trochu vychladnout

  2. Houby očistíme a nakrájíme. Na zavařování jsou ale lepší větší kusy. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Potom houby propláchneme pod studenou vodou

  3. Houby plníme do čistých sklenic. Můžeme na ozdobu přidat na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli nebo kousky papriky. Houby zalijeme octovým nálevem a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut

  4. Houby v octovém nálevu uchováváme v temnu a chladu. Podáváme jako chuťovku, přílohu nebo jinak podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!