Zapékané brambory s česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 5 stroužků česnek 2 ks vejce 50 ml mléko 100 g cibule 3 lžíce slunečnicový olej mletý pepř 2 lžičky koření na americké brambory 300 g brambory vařené ve slupce
Postup Zapékané brambory s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a vymažeme s ní dno i boky. Přidáme přes kolečko protlačené brambory, posypeme 1 lžičkou koření a promícháme. Směs v misce prsty pouze urovnáme
Dáme zapéct do trouby asi na 10 minut a poté zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, pepřem a lžičkou koření. Misku vložíme zpět do trouby a dopékáme při 160 °C asi 30 minut
Zapečené brambory s česnekem z misky vyklopíme na talíř a rozkrájíme na 2 porce
Brambory můžeme dochutit majoránkou nebo do vajec přidáme trochu strouhaného sýra. Podle chuti i česneku může být více. Zapékáno v misce o obsahu 3/4 litru.