Zapékané brambory s česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 5 stroužků česnek
2 ks vejce
50 ml mléko
100 g cibule
3 lžíce slunečnicový olej
mletý pepř
2 lžičky koření na americké brambory
300 g brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a vymažeme s ní dno i boky. Přidáme přes kolečko protlačené brambory, posypeme 1 lžičkou koření a promícháme. Směs v misce prsty pouze urovnáme

  2. Dáme zapéct do trouby asi na 10 minut a poté zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, pepřem a lžičkou koření. Misku vložíme zpět do trouby a dopékáme při 160 °C asi 30 minut

  3. Zapečené brambory s česnekem z misky vyklopíme na talíř a rozkrájíme na 2 porce

  4. Brambory můžeme dochutit majoránkou nebo do vajec přidáme trochu strouhaného sýra. Podle chuti i česneku může být více. Zapékáno v misce o obsahu 3/4 litru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!