Zapečený rýžový nákyp s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
3 dl mléko
2 balíčky rýže
250 g tvaroh
80 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 sklenice kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže, na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou okapaných meruněk. Zasypeme zase rýží a celé ještě jednou opakujeme, nahoře bude poslední třetina rýže. V mléce rozšleháme vejce a zalijeme tím rýžovou směs.

  3. Rýžový nákyp s broskvemi pečeme na 170 °C cca 35 minut, asi 5 minut před koncem pečení celý nákyp posypeme vanilkovým cukrem a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!