Zapečený rýžový nákyp s broskvemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce máslo 3 dl mléko 2 balíčky rýže 250 g tvaroh 80 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 sklenice kompotované broskve
Postup Zapečený rýžový nákyp s broskvemi recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
V misce utřeme máslo s tvarohem a cukrem. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem a nasypeme do ní 1/3 uvařené rýže, na ni rozetřeme polovinu tvarohové směsi a poklademe polovinou okapaných meruněk. Zasypeme zase rýží a celé ještě jednou opakujeme, nahoře bude poslední třetina rýže. V mléce rozšleháme vejce a zalijeme tím rýžovou směs.
Rýžový nákyp s broskvemi pečeme na 170 °C cca 35 minut, asi 5 minut před koncem pečení celý nákyp posypeme vanilkovým cukrem a dopečeme.