Dýně na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 ks cibule
nové koření
celý pepř
500 g hovězí maso
světlá jíška
1 kelímek kyselá smetana
1 ks dýně hokaido
1 balení koření pyramidka na svíčkovou

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme a uvaříme jako klasický vývar. Když maso změkne, vyjmeme ho a naporcujeme. Vývar scedíme a zatím odložíme

  2. Dýni hokaido oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtverečky. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce zesklovatět na kousek másla. Na ni dáme kostky dýně, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření, nezapomeneme přidat také koření - pyramidka na svíčkovou. Dýni podléváme hovězím vývarem a dusíme, dokud není dýně měkká. Po změknutí vyjmeme koření a dýni rozmixujeme do hladka. Pokud je dýnová omáčka řídká, zahustíme světlou jíškou a nakonec zjemníme smetanou

  3. Dýni na smetaně podáváme s plátkem hovězího a libovolnou přílohou - chutná s knedlíkem, těstovinami i bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!