Dýně s citronem a se sýrem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1/2 ks citron
2 lžičky škrob
1 šálek kuřecí vývar
1 špetka mletý černý pepř
200 g strouhaný čedar
2 lžíce čerstvá pažitka
750 g oloupaná dýně

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu citronu nastrouháme. Dýni nebo lilek oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme 5 - 10 minut v páře, až změknou, ale jsou stále pevné

  2. Mezitím přivedeme v malém kastrůlku k varu vývar. Škrob umícháme s citronovou šťávou dohladka, přidáme citronovou kůru a vmícháme do horkého vývaru. Za stálého míchání zvolna vaříme 1 - 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme polovinu sýra a vaříme další 1 - 2 minuty, dokud se sýr nerozpustí. Přimícháme pažitku nebo petrželku, podle chuti okořeníme a dobře promícháme

  3. Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu. Dýni nebo lilek vložíme do ohnivzdorné misky, zalijeme citronovou omáčkou a posypeme zbývajícím sýrem. Na rozpáleném grilu zapékáme 5 - 8 minut, dokud omáčka nezíská zlatavou barvu

  4. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!