Zapečený pórek v jogurtu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
500 g pórek
150 g měkký salám
100 g ovčí sýr
zálivka
sůl
1 ks vejce
petrželka
1 kelímek jogurt
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na špalíčky. Ty krátce povaříme v osolené vodě. Špalíčky necháme okapat.

  2. Sýr nastrouháme. Salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme máslem.

  3. Připravíme si zálivku. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno. Spolu s vejcem ji vmícháme do jogurtu. Ten dochutíme paprikou, solí a pepřem podle chuti.

  4. Do připravené zapékací misky rozložíme špalíčky pórku. Posypeme je sýrem a kostičkami salámu.

  5. Vše přelijeme jogurtovou zálivkou a v předehřáté troubě na 180°C zapékáme asi 25 až 30 minut.

  6. Hotový zapékaný pórek v jogurtu ihned podáváme. Můžeme podávat jako předkrm, hlavní chod nebo jako přílohu k masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!