Zapečený pórek v jogurtu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 500 g pórek 150 g měkký salám 100 g ovčí sýr zálivka sůl 1 ks vejce petrželka 1 kelímek jogurt mletý bílý pepř mletá sladká paprika
Postup Zapečený pórek v jogurtu recept
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme a nakrájíme na špalíčky. Ty krátce povaříme v osolené vodě. Špalíčky necháme okapat.
Sýr nastrouháme. Salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme máslem.
Připravíme si zálivku. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno. Spolu s vejcem ji vmícháme do jogurtu. Ten dochutíme paprikou, solí a pepřem podle chuti.
Do připravené zapékací misky rozložíme špalíčky pórku. Posypeme je sýrem a kostičkami salámu.
Vše přelijeme jogurtovou zálivkou a v předehřáté troubě na 180°C zapékáme asi 25 až 30 minut.
Hotový zapékaný pórek v jogurtu ihned podáváme. Můžeme podávat jako předkrm, hlavní chod nebo jako přílohu k masům.