Tuňák mojama na rajčatovém lůžku recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 snítka petrželka
2 snítky pažitka
4 ks rajče
1 hrst bazalka
4 ks bageta
2 dl olivový olej
mletý pepř
10 dkg sušený tuňák mojama

Postup přípravy receptu

  1. Tuňák mojama nakrájíme na tenoučké plátky a naložíme pro zjemnění chuti na půl hodiny do misky s extra panenským olivovým olejem

  2. Připravíme si račatové lůžko. Oloupeme rajčata a necháme rozmixovat. Do rozmixovaných rajčat přidáme několik lžic olivového oleje a jemně nasekanou petrželku. Osolíme a opepříme čerstvým pepřem

  3. Opečeme bílé pečivo, můžou být i bagetky

  4. Následně už začneme nanášet rajčatové lůžko na kousky opečeného bílého pečiva. Lůžko přeložíme naloženými plátky mojamy a dozdobíme bylinkami ze zahrádky (petrželka, pažitka, bazalka). Na závěr pokapeme olivovým olejem

  5. Tuňák mojama na rajčatovém lůžku je opravdu výtečným předkrmem či chuťovkou a lahodí také oku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!