Tufahije - plněná jablka recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 l voda
2 hrnky cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
0,5 ks citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
2 hrnky mleté vlašské ořechy
6 lžic sirup z jablek
8 ks žluté jablko golden delicius

Postup přípravy receptu

  1. Do 1 litru vody nasypeme cukr krupice, vanilkový cukr, přidáme šťávu z poloviny citronu a povaříme cca 15 minut do zhoustnutí. Poté vložíme celá jablka, která jsme oloupali a zbavili jadřince tak, že v nich vznikl tunel na náplň. Jablka vaříme doměkka, ale opatrně, aby jablka nebyla moc měkká a nerozpadla se

  2. Uvařená jablka necháme vychladnout. Na náplň smícháme vyšlehanou šlehačku, sirup z jablek, mleté vlašské ořechy a vanilkový cukr. Šlehačky dáme tolik, aby nám vznikla pevná náplň, nesmí se roztékat, ani být příliš tuhá

  3. Vychlazená jablka naplníme náplní a dozdobíme zbylou šlehačkou, kterou lehce posypeme mletými ořechy. Naplněná jablka necháme uležet v lednici do poloviny potopené v sirupu, ve kterém se jablka vařila

  4. Tufahije - plněná jablka servírujeme v hlubší misce společně s trochou sirupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!