Zapečený pangas s brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
vývar
200 g gouda
1 - 2 lžíce olivový olej
olivový olej
4 - 5 ks velké brambory
provensálské koření
drcený kmín
4 ks větší mrkev
sušený česnek
bylinková sůl
1 kg pangasius
1,5 lžíce koření na ryby se sušenou zeleninou
Postup Zapečený pangas s brambory
Postup přípravy receptu
-
Pangase necháme rozmrazit a potřeme marinádou z oleje a koření na ryby (speciální směs s obsahem sušené zeleniny). Je nesrovnatelně lepší než obyčejné koření na ryby. Necháme odležet přes noc
Brambory oloupeme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na kolečka. V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory i mrkev a osmahneme. Zasypeme kmínem, solí a provensálským kořením. Po krátkém osmahnutí přidáme sušený česnek, kterým nešetříme, podlijeme trochou vývaru a za občasného míchání necháme vývar vybublat
Ve stejné pánvi velmi krátce osmahneme naloženého pangase
Zeleninu přeneseme do vymazaného pekáčku. Poklademe pangasem a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Můžeme ještě znovu posypat provensálským kořením. Pangase s brambory dáme péct do vyhřáté trouby asi na 35 - 45 minut
Zapečeného pangase s brambory podáváme jako teplý hlavní chod bez další přílohy, bude stačit zeleninový salát.