Zapečený lilek s mozzarellou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 svazek bazalka
2 ks lilek
400 g mozzarella
5 cl olivový olej
100 g strouhaný parmazán
100 g hladká mouka
1 konzerva sekaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit, aby nebyl hořký

  2. Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme

  3. Z lilků osušíme papírovou utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji

  4. Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka, do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut

  5. Zapečený lilek s mozzarellou podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!