Zapečený lilek s mozzarellou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 svazek bazalka 2 ks lilek 400 g mozzarella 5 cl olivový olej 100 g strouhaný parmazán 100 g hladká mouka 1 konzerva sekaná rajčata
Postup Zapečený lilek s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny tzv.vypotit, aby nebyl hořký
Na olivovém oleji osmažíme cibulku nakrájenou na jemno, přidáme rajčata, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme
Z lilků osušíme papírovou utěrkou vodu, obalíme je lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji
Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno rajčatová omáčka, plátky lilku, plátky mozzarelly, posypeme jemně strouhaným parmazánem. Vrstvy střídáme a poslední vrstvou musí být rajčatová omáčka, do které zamícháme natrhané kousky bazalky. Opravdu bohatě zasypeme parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 - 30 minut
Zapečený lilek s mozzarellou podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.