Zapečený květák se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g hrášek
3 lžíce olej
2 ks vejce
6 lžic mléko
150 g cibule
150 g mrkev
1 ks květák
podle chuti
koření
petrželová nať
mořská sůl
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, květák rozdělíme na menší růžičky a mrkev nastrouháme nahrubo.

  2. Květák a cibuli lehce osmažíme na oleji a potom podusíme s vodou. Do směsi postupně přimícháme hrášek a mrkev. Osolíme a okořeníme podle chuti.

  3. Směs dáme do olejem vymazané zapékací misky, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a olejem. Mléko používám raději kozí. Květák zapečeme dozlatova v předehřáté troubě.

  4. Zapečený květák se zeleninou podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami ozdobenými nadrobno nasekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!