Svařené víno s karamelem recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1 ks citron
citron
6 - 7 ks hřebíček
4 - 5 ks anýz
2 ks celá skořice
4 lžíce třtinový cukr
1 l polosladké červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré koření. Citron dobře očistíme kartáčkem, nejlépe použijeme bio citron. Asi ze čtvrtky citronu nastrouháme kůru na nudličky

  2. Do hrnce vlijeme červené víno, vsypeme koření, citronovou kůru. Necháme svařit, až se nám tvoří narůžovělá pěna

  3. Mezitím dáme na teflonovou pánev cukr a necháme rozpustit na karamel

  4. Až nám víno svaří, vlijeme karamel (opatrně, dost to prská), odstavíme a mícháme. Karamel se nám ve víně rozpustí. Koření z části vyjmeme

  5. Svařené víno s karamelem rozlijeme do hrníčků a ozdobíme měsíčkem citronu. Svařené víno podáváme ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!