Zapečený květák se houbovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na vymazání 1 ks květák (velký) podle potřeby sůl omáčka 1 lžíce máslo 1 ks žloutek 3 dl mléko 150 g žampiony 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř muškátový květ mletý kmín
Postup Zapečený květák se houbovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Květák podle potřeby očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V troše vody je krátce podusíme.
V kastrůlku si zpěníme máslo. Přisypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žampiony, žloutek, pepř a sůl.
Květák rozložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a v předehřáté troubě jej zapékáme dorůžova.
Zapečený květák se houbovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.