Zapečený květák se houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
1 ks květák (velký)
podle potřeby
sůl
omáčka
1 lžíce máslo
1 ks žloutek
3 dl mléko
150 g žampiony
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
muškátový květ
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Květák podle potřeby očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V troše vody je krátce podusíme.

  2. V kastrůlku si zpěníme máslo. Přisypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žampiony, žloutek, pepř a sůl.

  3. Květák rozložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a v předehřáté troubě jej zapékáme dorůžova.

  4. Zapečený květák se houbovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!