Zapečený květák s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 špetka sůl
2 ks vejce
30 g máslo
4 lžíce strouhanka
4 lžíce petrželka
200 ml mléko
50 g ementál
750 g květák
50 g strouhaný parmazán
1 špetka mletý černý pepř
500 g rajské jablíčko
podle potřeby
máslo na vymazání
Postup Zapečený květák s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Uvařený květák scedíme a společně se spařenými, oloupanými a nakrájenými rajčaty vložíme osolené a opepřené do máslem vymazané zapékací mísy.
Zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci. Posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhanými sýry a nasekanou petrželkou, poklademe kousky másla a asi 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým celozrnným pečivem.