Zapečený květák s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
30 g máslo
4 lžíce strouhanka
4 lžíce petrželka
200 ml mléko
50 g ementál
750 g květák
50 g strouhaný parmazán
1 špetka mletý černý pepř
500 g rajské jablíčko
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Uvařený květák scedíme a společně se spařenými, oloupanými a nakrájenými rajčaty vložíme osolené a opepřené do máslem vymazané zapékací mísy.

  2. Zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci. Posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhanými sýry a nasekanou petrželkou, poklademe kousky másla a asi 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!