Zapečený květák s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 30 g máslo 4 lžíce strouhanka 4 lžíce petrželka 200 ml mléko 50 g ementál 750 g květák 50 g strouhaný parmazán 1 špetka mletý černý pepř 500 g rajské jablíčko podle potřeby máslo na vymazání
Postup Zapečený květák s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Uvařený květák scedíme a společně se spařenými, oloupanými a nakrájenými rajčaty vložíme osolené a opepřené do máslem vymazané zapékací mísy.
Zalijeme mlékem rozmíchaným s vejci. Posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhanými sýry a nasekanou petrželkou, poklademe kousky másla a asi 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým celozrnným pečivem.