Zapečený květák s kari omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks květák
20 dkg uzenina
30 dkg plátkový sýr
omáčka
2 ks vejce
1 kelímek jogurt
20 dkg sýr
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Větší květák celý uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme jej vychladnout.

  2. Po vychladnutí ho přendáme na zapékací mísu a opatrně rozkrájíme na pruhy 2 - 3 cm široké. Do každého řezu vložíme plátek tvrdého sýra, plátek šunky nebo jiné uzeniny a zase sýr. Takto nachystaný květák zalejeme omáčkou umíchanou z velkého jogurtu, vajec, strouhaného sýra, soli a kari. Květák s kari omáčkou zapečeme dozlatova.

  3. Zapečený květák s kari omáčkou podáváme teplý s brambory nebo za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!