Telecí plátky v zeleninové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1/2 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 kostka bobkový list
3 kuličky nové koření
2 - 3 lžíce olivový olej
6 kuliček celý černý pepř
4 plátky telecí kýta
umeocet
koření Horalka
200 ml sojový nápoj s příchutí smetany

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plátky očistíme, osolíme a obalíme v koření Horalka. Malou cibuli nakrájíme na kolečka. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Ze sušeného sojového prášku si podle návodu na obalu připravíme 200 ml mléka

  2. Dno pekáčku poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Na ni rozložíme maso, které přelijeme olejem, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše do poloviny zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 250 °C za občasného podlévání vodou doměkka

  3. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a zeleninu ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Hladkou zeleninovou omáčku nakonec zjemníme sojovým mlékem a podle potřeby osolíme a ochutíme umeoctem

  4. Telecí plátky rozdělíme na porce, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme s žemlovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!