Zapečený králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
8 ks brambory
4 ks cibule
1 ks králík
8 plátků anglická slanina
500 g kysané zelí
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme na 4 díly. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme je na plátky

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme osolené a opepřené porce králíka a krátce podusíme. Maso vyjmeme. Do výpeku dáme vrstvu kysaného zelí a plátky brambor. Vše osolíme, okmínujeme a na zelí položíme maso, které hustě posypeme nakrájeným česnekem. Vše zakryjeme plátky slaniny.

  3. Králíka vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, až je maso i brambory měkké.

  4. Zapečeného králíka ihned podáváme. Králíka můžeme doplnit čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!