Zapečené palačinky s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks pórek
1 lžíce olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
400 g mleté maso
1 svazek jarní cibulka
0.5 lžičky mletý barevný pepř
1 lžička koření na steak
těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
300 ml mléko
180 g polohrubá mouka
omáčka
2 ks vejce
2 lžíce bylinky
1 lžíce podravka
2 kelímky smetana ke šlehání
3 lžíce tvrdý sýr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, vajíčka, mouky a soli si připravíme hladké těsto, které necháme 5 minut odpočívat. Poté na rozpáleném oleji z těsta upečeme čtyři tenké palačinky.

  2. Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriky na nudličky a pórek na kolečka. Rozpálíme olej a zeleninu krátce orestujeme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání maso opečeme. Podle chuti osolíme a ochutíme kořením i pepřem.

  3. Na palačinky rozdělíme masovou směs, smotáme je a naskládáme do lehce vymaštěné zapékací mísy.

  4. Ve smetaně rozmícháme vejce, přisypeme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky (petrželka, bazalka) i podravku. Smetanovou omáčkou zalijeme palačinky a v předehřáté troubě pečeme asi 20 - 25 minut na 190 °C.

  5. Palačinky s mletým masem podáváme teplé, ozdobené nudličkami červené papriky a listy ledového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!