Zapečené brambory se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
30 g máslo
4 plátky šunka
1 kg brambory
0.3 l mléko
1 ks cibule
- - bylinky
25 g mouka polohrubá
- - oříšek muškátový
0.3 l vývar zeleninový
1 kg špenát listový
100 g gouda

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Na rozpáleném tuku osmahneme mouku, přilijeme mléko a vývar, necháme asi 5 minut vařit. Zatím opereme a spaříme špenát. Na tuku osmahneme cibuli a česnek, přidáme špenát, okořeníme solí, pepřem a muškátem a brambory nakrájíme na plátky. Zapékací nádobu vymažeme trochou bešamelu, poskládáme na ní třetinu brambor, pomažeme bešamelem, dáme na něj polovičku špenátu a poklademe plátky šunky. Zase pomažeme bešamelem, brambory, zbylý špenát, zbylá šunka, bešamel a zbylé brambory. Na povrchu potřeme zbytkem omáčky, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 45 minut při 175 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!