Zapečené brambory s krkovičkou a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
2 kelímky smetana
6 plátků vepřová krkovice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si uvaříme brambory, které poté nakrájíme na kolečka. Vepřovou krkovičku naklepeme.

  2. Nakrájené brambory vložíme na dno pekáče, osolíme a opepříme, takhle uděláme ještě jednu vrstvu. Předem naklepané maso osolíme a opepříme a položíme na brambory. Poté znovu dáme brambory, které jsou osolené a opepřené, a jako na začátku uděláme také dvě vrstvy.

  3. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme. Když jsou brambory skoro dozlatova, podlijeme smetanou a necháme dopéct.

  4. Zapečené brambory s krkovičkou a smetanou po dopečení podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!