Sloní stopy recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

100 g máslo
125 ml mléko
150 g mandle
150 g ořechy
400 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 - 3 lžíce polohrubá mouka
100 g lískové oříšky
150 g sušený barevný ananas
250 g studentská směs (balíček)
1 balíček mléčná oříšková poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme a spolu s ořechy i oříšky nasekáme. Kandovaný ananas i směs (můžeme použít 400g jakéhokoli kandovaného ovoce) nakrájíme na tenké nudličky

  2. Mléko, cukr, rozpuštěné máslo a mouku smícháme, za stálého míchání povaříme asi 2 - 3 minuty, až směs začne houstnout. Do směsi přidáme mandle, ořechy i ovoce a dobře promícháme

  3. Na plechu vyloženém pečícím papírem lžící klademe hromádky, které ostřím nože tvarujeme na ploché placky (marokánky - sloní stopy)

  4. Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 5 - 8 minut. Na plechu necháme zcela vychladnout

  5. Vychladlé sloní stopy potíráme na jedné straně polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!