Zapečená krkovička s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks cibule
1 kostka vývar z masoxu
2 balíčky eidam
500 g vepřová krkovička
podle chuti
mletý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, nesolíme, pouze zaprášíme mletou paprikou a troškou pepře. Maso vložíme do olejem vytřeného pekáčku nebo plechu, zasypeme kolečky cibule tak, aby maso bylo co nejméně vidět. Když není vidět vůbec, je to akorát. Na cibuli přijde na jemno nastrouhaný sýr, který přelijeme vývarem tak, aby slehl.

  2. Krkovičku ala přáteláci přiklopíme alobalem a dáme na 45 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Po 45 minutách sundáme alobal a dopékáme do barvy.

  3. Zapečenou krkovičku s cibulí podáváme s hranolky nebo vařeným bramborem a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!