Mořský pstruh pečený na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 2 lžíce máslo 1 kelímek bílý jogurt mletý černý pepř 3 lžíce čerstvý rozmarýn 2 porce mořský pstruh (á 300 g)
Postup Mořský pstruh pečený na grilu
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby i s kůží očistíme a osolíme. Jogurt promícháme se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Pak pstruha naložíme do jogurtové marinády a necháme v chladu nejméně 2 hodiny rozležet
Každou porci otřeme od marinády a položíme na máslem potřený alobal. Pstruha poklademe hoblinkami másla, kousky rozmarýnu a petrželkou. Vše důkladně zabalíme a pečeme na roztopeném grilu asi 5 - 7 minut z každé strany
Mořského pstruha pečeného na grilu podáváme s opečeným bramborem, čerstvou zeleninou a rozmarýnovým dipem.