Mořský pstruh pečený na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
2 lžíce máslo
1 kelímek bílý jogurt
mletý černý pepř
3 lžíce čerstvý rozmarýn
2 porce mořský pstruh (á 300 g)

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby i s kůží očistíme a osolíme. Jogurt promícháme se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Pak pstruha naložíme do jogurtové marinády a necháme v chladu nejméně 2 hodiny rozležet

  2. Každou porci otřeme od marinády a položíme na máslem potřený alobal. Pstruha poklademe hoblinkami másla, kousky rozmarýnu a petrželkou. Vše důkladně zabalíme a pečeme na roztopeném grilu asi 5 - 7 minut z každé strany

  3. Mořského pstruha pečeného na grilu podáváme s opečeným bramborem, čerstvou zeleninou a rozmarýnovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!