Zapečená krkovice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
300 g brambory
5 ks velká cibule
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
300 g vepřová krkovice
250 ml smetana na vaření
20 g máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na menší plátky a okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vezmeme zapékací mísu (velikost podle množství surovin) a vymažeme máslem. Dno poklademe masem, na to dáme kolečka cibule a poté plátky brambor. Zalijeme šlehačkou, tučnější je lepší.

  3. Krkovici s brambory a cibulí dáme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme, až se šlehačka víceméně celá vypeče.

  4. Zapečenou krkovici podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!