Kuřecí stehna na hořčici recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
30 - 40 g máslo
grilovací koření
voda na podlití
2 ks kuřecí stehno
máslo na vymazání
celý kmín
1 lžička koření na kuře
2 ks tavený sýr (trojúhelníček)
1 ks menší mrkev
2 lžíce francouzská pálivá hořčice
barevný pepř (kuličky)
1 ks pórek (asi 10 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a pouze zlehka ze spodní strany přetřeme solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak pórek. Hlubší zapékací misku vymažeme trochou másla, vložíme kuře, posypeme celým kmínem a barevným pepřem

  2. Připravíme si marinádu z rozpuštěného másla a tavených trojúhelníčků (rozpustíme v mikrovlnné troubě). Pořádně promícháme, aby se nám směs spojila, přidáme hořčici (1 lžíci) a koření na kuře

  3. Asi polovinou marinády kuřecí stehna potřeme. Okolo nasypeme mrkev a 3/4 pórku. Kuře přikryjeme, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Zvolna pečeme asi 45 minut. Podle potřeby podléváme

  4. Po této době pečení dáme pokličku stranou, kuře znovu lehce přetřeme rozpuštěnou marinádou a zbytek vlijeme do šťávy společně s další lžící hořčice. Kuře posypeme trochou grilovacího koření a posypeme odloženým pórkem. Přidáme na teplotě a dopékáme do křupava asi 15 minut

  5. Kuřecí stehna na hořčici podáváme jako teplou večeři s chlebem a čerstvou zeleninou nebo salátem. Na oběd volíme jako přílohu hranolky, krokety nebo americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!