Kuřecí stehna na hořčici recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 30 - 40 g máslo grilovací koření voda na podlití 2 ks kuřecí stehno máslo na vymazání celý kmín 1 lžička koření na kuře 2 ks tavený sýr (trojúhelníček) 1 ks menší mrkev 2 lžíce francouzská pálivá hořčice barevný pepř (kuličky) 1 ks pórek (asi 10 cm)
Postup Kuřecí stehna na hořčici
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a pouze zlehka ze spodní strany přetřeme solí. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak pórek. Hlubší zapékací misku vymažeme trochou másla, vložíme kuře, posypeme celým kmínem a barevným pepřem
Připravíme si marinádu z rozpuštěného másla a tavených trojúhelníčků (rozpustíme v mikrovlnné troubě). Pořádně promícháme, aby se nám směs spojila, přidáme hořčici (1 lžíci) a koření na kuře
Asi polovinou marinády kuřecí stehna potřeme. Okolo nasypeme mrkev a 3/4 pórku. Kuře přikryjeme, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Zvolna pečeme asi 45 minut. Podle potřeby podléváme
Po této době pečení dáme pokličku stranou, kuře znovu lehce přetřeme rozpuštěnou marinádou a zbytek vlijeme do šťávy společně s další lžící hořčice. Kuře posypeme trochou grilovacího koření a posypeme odloženým pórkem. Přidáme na teplotě a dopékáme do křupava asi 15 minut
Kuřecí stehna na hořčici podáváme jako teplou večeři s chlebem a čerstvou zeleninou nebo salátem. Na oběd volíme jako přílohu hranolky, krokety nebo americké brambory.