Zapečená cibule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks vejce
1 dl smetana
2 lžíce sádlo
15 dkg ementál
5 ks velká cibule
10 dkg uzený bůček
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jednu nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v zapékací míse na rozehřátém sádle, přidáme na proužky nakrájený uzený bůček a osmahneme ho. Zlatavé maso posypeme plátky česneku a jen lehce orestujeme. Směs posypeme na prstýnky nakrájenými cibulemi, osolíme a opepříme.

  2. Zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme, až cibule začíná zlátnout. Mezitím nastrouháme sýr a vejce rozšleháme se smetanou. Větší část sýra vmícháme do vaječné směsi, vlijeme ji na zapečenou cibuli a dále zapékáme, až se vejce srazí.

  3. Před podáváním pokrm posypeme zbytkem sýra a necháme ho roztavit.

  4. Zapečenou cibuli podáváme na oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!