Žampiony s nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks cibule
0 ks citron
3 dkg strouhaný sýr
50 dkg větší žampiony
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
ostrý kečup
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Hlavičky očištěných žampionů vydlabeme a dřeň nakrájíme i s nožičkami na malé kousky. Přidáme je k cibulce, osolíme, opepříme, ochutíme ostrým kečupem a pod pokličkou dusíme doměkka.Potom houby zalijeme rozšlehanými vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout.Nakonec přidáme nakrájenou petrželku.

  2. Touto směsí plníme hlavičky žampionů, které rovnáme do vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme dorůžova.

  3. Žampiony s nádivkou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!