Broskvovo-jahodový kompot recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 kg broskve
2 l voda
1 kg cukr krystal
1 kg jahoda

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opatrně důkladně umyjeme. Broskve ponoříme na několik vteřin v horké vodě, zchladíme, přepůlíme, vypeckujeme a oloupeme

  2. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a společně uvedeme do varu. Chvíli necháme provařit a poté odstavíme

  3. Do každého důlku po pecce v broskvi vložíme půlku jahody. Pokud nám vypadává, připíchneme jahodu párátkem. Poloviny broskví naskládáme do čistých nahřátých sklenic a přelijeme je horkou zálivkou. Sklenice uzavřeme víčky

  4. Sterilujeme pouze 20 minut na 85 °C. Hlídáme, abychom ovoce nerozvařili! Poté sklenice s broskvovo-jahodovým kompotem vyndáme, otočíme dnem nahoru a zabalené do deky necháme vychladnout

  5. Recept je zhruba na 8 - 10 sklenic broskvovo-jahodového kompotu, záleží na jejich velikosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!