Žampionová omáčka k těstovinám recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 plátky slanina
2 kapky olej
0 l smetana
4 porce těstoviny
1 špetka oregano
400 g žampiony
1 hrst čerstvá petrželka
4 ks plátkový eidam
podle potřeby
hladká mouka
Postup Žampionová omáčka k těstovinám recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Houby osmahneme na oleji. K žampionům přidáme nakrájenou slaninu a pak pomalu zaléváme smetanou. Podle potřeby můžeme, ale nemusíme, zahustit moukou. Podle chuti okořeníme petrželkou a oreganem.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme žampionovou omáčkou a poklademe plátkem sýra.