Základ na aspik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 g cukr
15 g sůl
0 l ocet
1 ks cibule
1 l voda
0 kostek masox
2 lístky bobkový list
3 kuličky nové koření
6 kuliček celý černý pepř
2 balíčky želatina v prášku
podle potřeby
bílek

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci smícháme vodu, ocet, sůl, cukr, oloupanou cibuli, 1/2 kostky masoxu, nové koření, celý pepř, bobkový list a krátce povaříme. Chcete-li mít aspik zcela čirý, vmícháme ještě do teplého roztoku rozšlehaný bílek a necháme ho srazit.

  2. Směs necháme zchladnout asi na 60 °C, aspik potom přecedíme, přidáme želatinu rozpuštěnou v troše studené vody a promícháme.

  3. Základ na aspik používáme podle chuti například na přípravu šunkových závitků a jiných lahůdek. Pokud se nepodaří zpracovat všechen aspik, můžeme jej pár dní uchovávat v chladničce a před dalším použitím aspik pomalu rozpustíme ve vodní lázni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!