Kapustové placky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky sůl
3 ks vejce
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
350 g kapusta kadeřavá
2 ks rohlík
1/2 lžičky mletý pepř
100 g hladká mouka
olej na smažení
3 plátky vepřový bůček bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Listy kadeřávku dobře omyjeme - namočíme je v teplé vodě, pak je důkladně propláchneme. Česnek a cibuli oloupeme

  2. Omyté listy semeleme na masovém strojku

  3. Přidáme vepřový bůček, cibuli, česnek a starší rohlík - vše rovněž semeleme

  4. Směs doplníme vajíčky, majoránkou, solí a pepřem a dobře ji promícháme. Zahustíme ji a zároveň spojíme hladkou moukou

  5. Na pánvi si rozehřejeme olej a vkládáme malé rukou utvořené silnější placky. Kapustové placky opečeme z obou stran

  6. Hotové placky podáváme teplé i studené s hořčicí a chlebem. Je možné je podávat také s bramborovou kaší a zeleninou jako hlavní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!