Zajíc s rozinkami po prilepsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g rozinky
1 ks zajíc
2 dl bílé víno
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zajíce odblaníme, nakrájíme na menší kousky a několikrát jej přelijeme vařící vodou.

  2. Pak kousky zajíce vyjmeme z vody, osušíme a vložíme na rozpálený olej. Osmahneme zajíce důkladně ze všech stran, načež jej osolíme a přidáme několik zrnek pepře. Zajíce přikryjeme a dusíme pod pokličkou. Když se vydusí šťáva, přilijeme víno a přisypeme spařené rozinky. Zajíce s rozinkami necháme na mírném ohni dodusit doměkka.

  3. Zajíce s rozinkami po prilepsku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!