Zajíc a bažant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg brambory
1 ks bažant
8 kuliček nové koření
4 dl olivový olej
2 lžíce sójová omáčka
1 balíček koření na americké brambory
1 ks mladý zajíc
8 ks bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Po běžné úpravě zvěřiny vložíme do dutin břišních bobkové listy a nové koření v poměru jedna ku jedné.

  2. Smícháme sójovou omáčku, koření na americké brambory a olivový olej. Oba kusy vydatně přelijeme směsí.

  3. Brambory pod vodou očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky, upečeme na způsob bramborů amerických, mastíme zbytkem kořenící směsi, kterou jsme použili na maso.

  4. Pečeme dle klasických kriterií. Podáváme s brambory. Můžeme servírovat také studené a uležené do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!