Nakládaný hermelín s paprikou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
slunečnicový olej
provensálské koření
čerstvá bazalka
1 balíček olivy bez pecek
1 - 2 ks barevná paprika
2 ks hemelín

Postup přípravy receptu

  1. Na začátku všeho je potřeba většinu surovin nakrájet. Hermelín rozkrájíme na osminky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, cibuli většinou na půl kolečka, aby se lépe jedla a česnek na plátky. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kostičky. Tím máme vše nakrájené a můžeme se pustit do ukládání do sklenice

  2. Na dno nasypeme trochu cibule a česneku a na to postupně vrstvíme hermelín posypaný kořením, vedle papriku, do mezer olivy. Sem tam čerstvý lístek bazalky, zasypeme cibulí a pokračujeme stále dokola, až nahoru. Poslední vrstvu končíme cibulí a vše zalijeme postupně olejem

  3. Nakládaný hermelín s paprikou necháme v ledničce nejméně tři dny. Záleží však také na tom, jak byl hermelín zralý

  4. Nakládaný hermelín s paprikou podáváme s chlebem. Tento recept se dá samozřejmě různě obměňovat. Například použít jiné čerstvé bylinky, třeba pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!