Zadělávané telecí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks žloutek
150 ml mléko
1 ks cibule
3 lžíce smetana
2 kuličky jalovec
1 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky muškátový květ
4 porce telecí plecko
150 g kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel)
podle chuti
sůl
celý pepř
podle potřeby
vývar z masa

Postup přípravy receptu

  1. Plecko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a přelijeme studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kolečka a rozpůlenou cibuli. Osolíme, okořeníme celým pepřem, kuličkami jalovce a zvolna vaříme.

  2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přisypeme muškátový květ a zalijeme vývarem a mlékem. Rozšleháme, aby se netvořily hrudky, a provaříme. Měkké maso přeložíme do jiné nádoby, přelijeme vzniklou šťávou a ještě chvilku povaříme. Ve smetaně rozšleháme žloutky. Směs před podáváním nalijeme do omáčky a prohřejeme.

  3. K zadělávanému telecímu podáváme rýži nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!