Zadělávané telecí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 2 ks žloutek 150 ml mléko 1 ks cibule 3 lžíce smetana 2 kuličky jalovec 1 lžíce hladká mouka 0.5 lžičky muškátový květ 4 porce telecí plecko 150 g kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) podle chuti sůl celý pepř podle potřeby vývar z masa
Postup Zadělávané telecí recept
Postup přípravy receptu
-
Plecko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a přelijeme studenou vodou. Přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kolečka a rozpůlenou cibuli. Osolíme, okořeníme celým pepřem, kuličkami jalovce a zvolna vaříme.
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přisypeme muškátový květ a zalijeme vývarem a mlékem. Rozšleháme, aby se netvořily hrudky, a provaříme. Měkké maso přeložíme do jiné nádoby, přelijeme vzniklou šťávou a ještě chvilku povaříme. Ve smetaně rozšleháme žloutky. Směs před podáváním nalijeme do omáčky a prohřejeme.
K zadělávanému telecímu podáváme rýži nebo těstoviny.